icon storingStoringsdienst: 045 78 54 299

  Ketelvervanging

  Is uw CV-ketel ouder dan 15 jaar? Is uw CV-ketel aan vervanging toe?


  Een CV-ketel heeft normaal gesproken een technische levensduur van zo’n 15 jaar. Is uw ketel aan vervanging toe, dan is het de moeite waard om een weloverwogen keuze te maken tussen een HR-ketel en een VR-ketel.
  VR staat voor ‘Verhoogd Rendement’ en HR voor ‘Hoog Rendement’. Een HR-ketel levert méér rendement op dan een VR-ketel. Anders gezegd: een HR-ketel haalt méér warmte uit dezelfde hoeveelheid gas.
  De HR-ketel doet dat vooral door de condensatiewarmte uit de waterdamp van de rookgassen terug te winnen en opnieuw te gebruiken. Een HR-ketel is meestal iets duurder in aanschaf dan een VR-ketel, maar dat verschil verdient u terug in de vorm van een lagere energierekening.


  HR CV-ketel

  Nederland loopt al jarenlang voorop als het gaat om hoog rendement verwarmingsketels. De HT-technologie is dan ook een Nederlandse vinding, die in heel Europa navolging vindt. In ons land is inmiddels 85 procent van alle CV-ketels die, op dit moment, geïnstalleerd worden een HR-ketel. Toch is er nog veel te doen. Want van het totale aantal CV-ketels die de Nederlandse huizen verwarmt, is nog altijd 40% geen HR-ketel.

   

  legaal pijl nieuwOfferte aanvraag

  Voor het aanvragen van een offerte of voor het inwinnen van advies kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier.

  OFFERTE